NXD-1200VG not working

u.w.staggeru.w.stagger Junior MemberPosts: 23
Hello.
I got new NXD-1200VG that doesn't react to any touches. It's starting, when power applied and I see rotating AMX logo- timeless. Hardware buttons not working, touch screen not respond. I can't enter setup.
Tried holding finger at center of screen at booting. No result.
Can I do something before send panel to distributor?

Comments

  • ericmedleyericmedley Senior Member - 4000+ posts Posts: 4,167
    Hello.
    I got new NXD-1200VG that doesn't react to any touches. It's starting, when power applied and I see rotating AMX logo- timeless. Hardware buttons not working, touch screen not respond. I can't enter setup.
    Tried holding finger at center of screen at booting. No result.
    Can I do something before send panel to distributor?

    I'd suggest that two things have happened. 1, the panel is out of calibration. Thus it will not respond to touches as you would expect.

    2. the 'Front Panel Setup Access' is turned off.

    Just do a force access and force calibration and you'll be fine. It's in the manual. (You'll obviously have to do the force calibration first)

    hope that helps!
    eric
  • u.w.staggeru.w.stagger Junior Member Posts: 23
    First, thanks for answer Eric!
    I have read manual and don't know how to force calibration without holding front button (that not works).
  • ericmedleyericmedley Senior Member - 4000+ posts Posts: 4,167
    First, thanks for answer Eric!
    I have read manual and don't know how to force calibration without holding front button (that not works).

    Hold you finger in the center of the panel. Power up the unit. Wait until the panel boots up. You'll be taken to the setup page. (don't let go yet)

    Keep holding for another 6 seconds. Then you'll be taken to the calibration page. follow the istructions from there.
    e
  • u.w.staggeru.w.stagger Junior Member Posts: 23
    ericmedley wrote: »
    Hold you finger in the center of the panel. Power up the unit. Wait until the panel boots up. You'll be taken to the setup page. (don't let go yet)

    Keep holding for another 6 seconds. Then you'll be taken to the calibration page. follow the istructions from there.
    e

    This method didn't work as I wrote in first post... But I will try again..
  • ericmedleyericmedley Senior Member - 4000+ posts Posts: 4,167
    This method didn't work as I wrote in first post... But I will try again..

    I suppose you'll have to send it in to repair then. Sorry I couldn't help.
  • GSLogicGSLogic Original Member Posts: 562
    I had two 12" panels DOA in the same month.
    To make matters worst, I didn't power it up until I got to the job.
    New policy... turn on all gear before leaving to job.
  • TurnipTruckTurnipTruck Junior Member Posts: 1,485
    I beleive there is a SEND_COMMAND to evoke a calibration screen.
  • travtrav Get off my lawn Posts: 188
    If it is sitting there with the spinning AMX logo it is failing to boot. Most likely a CF Card. Return for repair.

    :(
  • GSLogicGSLogic Original Member Posts: 562
    I beleive there is a SEND_COMMAND to evoke a calibration screen.
    send_command dvTP, '^CAL';
  • John GonzalesJohn Gonzales Junior Member Posts: 609
    trav wrote: »
    If it is sitting there with the spinning AMX logo it is failing to boot. Most likely a CF Card. Return for repair.

    :(
    I think he means the spinning AMX logo on the demo screen that comes preloaded onto the panel. I agree with Eric, it sounds like the front setup access button is turned off, and the calibration is way off. Were you able to get it working yet?

    --John
  • u.w.staggeru.w.stagger Junior Member Posts: 23
    I think he means the spinning AMX logo on the demo screen that comes preloaded onto the panel. I agree with Eric, it sounds like the front setup access button is turned off, and the calibration is way off. Were you able to get it working yet?

    --John

    I'm wait for further instructions. Holding finger at center of the screen at booting have no result.

    Maybe there's method how to connect panel through ethernet to PC? Without primary setup?
  • Marc ScheibeinMarc Scheibein Junior Member Posts: 669
    You can connect to the panel's (telnet) terminal by the Mini USB connector.
    1) if not installed, Install AMX USBLAN driver on your PC
    2) launch a telnet session (Win XP built-in, PuTTY, etc.)
    3) connect to IP 10.0.0.2. The USBLAN creates an local IP network, by default with the PC as 10.0.0.1 and the panel as 10.0.0.2 This should give you access to the panel's terminal

    To pass the disabled front buuton setup,In terminal, call 'setup' to get the panel into setup page

    Next chance may be to set the panel's IP, device and connection parameters by terminal, to connect to a master. Reboot it, and then send the command '^CAL' from the master to the panel.

    But because calling the calibration screen by pressing the touch from powerup should always work, it seems that the panel is really faulty.
  • Dan ColegroveDan Colegrove Junior Member Posts: 39
    DHCP

    The panel should be setup as DHCP. If you run an IP scan you should be able to find it. Once you figure out what IP address it is on open a telnet session and send the calibrate command listed from previous posters.
  • u.w.staggeru.w.stagger Junior Member Posts: 23
    I successfully connect panel through USB telnet (thanks Marc!) I've got access to setup and calibration screen. I make it through Web Interface.
    But I can't make calibration - toch screen not respond.
    Front button not working.

    I start upgrade firmware through Ethernet. It's fail!
    Last file not uploading. Panel waits and computer not send file touch.tsk (or sensor.bin as I see on panel screen).

    In Netlinx I can see [0ID=5] - Sensor,AMX Corp. (v0.00.0).

    I think that is a problem. Maybe CF fault is cause.

    I tried upgrading firmware several times - always stops at touch.tsk
  • Marc ScheibeinMarc Scheibein Junior Member Posts: 669
    I successfully connect panel through USB telnet (thanks Marc!) I've got access to setup and calibration screen. I make it through Web Interface.
    But I can't make calibration - toch screen not respond.
    Front button not working.

    I start upgrade firmware through Ethernet. It's fail!
    Last file not uploading. Panel waits and computer not send file touch.tsk (or sensor.bin as I see on panel screen).

    In Netlinx I can see [0ID=5] - Sensor,AMX Corp. (v0.00.0).

    I think that is a problem. Maybe CF fault is cause.

    I tried upgrading firmware several times - always stops at touch.tsk
    This seems to be a hardware issue of the touch controller. I recommend to call Tech Support.
  • youstrayoustra Junior Member Posts: 135
    You can connect to the panel's (telnet) terminal by the Mini USB connector.
    1) if not installed, Install AMX USBLAN driver on your PC
    2) launch a telnet session (Win XP built-in, PuTTY, etc.)
    3) connect to IP 10.0.0.2. The USBLAN creates an local IP network, by default with the PC as 10.0.0.1 and the panel as 10.0.0.2 This should give you access to the panel's terminal

    Hi - I have a similar problem - inherited a 1200VG that I can't access setup/calibrate. The hard button doesn't respond (it does for panel on/off) and the touch screen at boot doesn't work (but the touch does work to wake the screen).

    I did the USBLAN install and I can ping 10.0.0.2 but I can't telnet in. I'm wondering if the TP has a setting to prevent such access.

    Any other ideas for accessing setup?
  • gsmithgsmith Ex AMX Engineering Posts: 59
    youstra wrote: »
    Hi - I have a similar problem - inherited a 1200VG that I can't access setup/calibrate. The hard button doesn't respond (it does for panel on/off) and the touch screen at boot doesn't work (but the touch does work to wake the screen).

    I did the USBLAN install and I can ping 10.0.0.2 but I can't telnet in. I'm wondering if the TP has a setting to prevent such access.

    Any other ideas for accessing setup?

    Try performing a full clean transfer from TP Design to the 10.0.0.2 virtual master address and then cycle power while holding your finger on the screen until the setup/calibrate screen shows.
  • youstrayoustra Junior Member Posts: 135
    OK - finally getting back to this. It's not working and maybe you can help me out.

    I plug the TP into PC via USB, then power up.

    I get the Windows driver alerts...have it install.

    I can ping 10.0.0.2 but can't telnet. I get: "Connecting To 10.0.0.2...Could not open connection to the host, on port 23: Connect Failed"

    I can VNC into 10.0.0.2 but it's just the background graphic w/ no actionable buttons.

    When I load up TPDesign4, I can connect to Virtual Master 10.0.0.1 but when I go to transfer the file, it says "No Compatible Devices Online."

    When I load Netlinx Studio and connect to 10.0.0.1, it doesn't show the TP as a device...I just get 0000-VNM and 32001-NSX Application

    I tried w/ and w/o the firewall...no dice.
  • ajish.rajuajish.raju chief evangelist of favante Posts: 185
    See if you can change the CF card in the panel. AMX tech support can help you with that.
Sign In or Register to comment.