Home AMX Control Products

MXT1000 Setup window won't go away.

SeoulhawkSeoulhawk Junior MemberPosts: 3

Hello, I am really a novice at AMX programming. I have worked with AMX products for many years, but I don't program. So I have a few simple projects and some time so I thought I would take some old equipment off the shelf and attempt a bit of programming. I picked up an MXT1000 that was on the shelf and it was working fine with its old programming did a factory reset and ended up with the only the panel configuration setup popup window showing, and I can't make it go away. I tried to send it a program and it took, but still shows nothing but the configuration setup popup.

Any ideas on how to make it go away and start showing pages??

Thanks

Comments

  • richardhermanrichardherman not-so-junior member Posts: 268
    edited October 15

    So if you pull power to the panel then re-apply it, when it comes back, it has a setup page showing?
    If so, maybe the (physical) button on the top edge of the panel is stuck in it's 'on' state.
    Worth checking, I guess..

    EDIT: maybe I'm assuming too much.. If you erase the user pages (from the setup) and do a factory reset, than the panel will show just a setup page. I assumed you reconfigured it and load pages onto it, but maybe not?
    What made you conclude that 'the program took'? Maybe you meant you sent a program to the controller? The layout for an AMX touchpanel is a seperate thing that needs to be uploaded seperately from the program.

  • SeoulhawkSeoulhawk Junior Member Posts: 3

    Yes, yes, and yes. I have tried power, both ways and uploaded new pages. I did see the panel accept the new pages, but it just shows the setup page.

  • John NagyJohn Nagy CineTouch Product Manager Posts: 1,568

    If the panel worked before the reset, there's really only 3 likely explanations...
    1. The panel was damaged between the reset and the reload.
    2. The panel memory is corrupt - the old project working but the new one loaded in a bad section and can't start
    3. The project is defective or did not complete the load.

    Check your panel project to be sure you have a default start page that exists.
    Using STUDIO, tell the panel to display pages you know are in the project.
    Good luck.

  • John NagyJohn Nagy CineTouch Product Manager Posts: 1,568
    edited October 15

    The POWER UP PAGE is set on PROJECT PROPERTIES, you'll find that in the FILE dropdown in TPDesign. If you don't actually have the page it is set to in the project, the panel has nowhere to go and the setup page will remain.
    You can also try pushing new firmware to the panel and see if it wakes up and smells the coffee.

  • SeoulhawkSeoulhawk Junior Member Posts: 3

    Thank you, I will give that a shot.... Should have brought it home with me... I checked the Project Properties and it does have a start-up page. I will see about getting the firmware and trying that as well.

Sign In or Register to comment.